Watermelon W E ♡ B O O K S - Robinson Crusoe i en fantasyvärld Watermelon
TITEL: Den utstötte
FÖRFATTARE: Michelle Paver
SERIE: Bronsdolken #1
SUMMERING
Hylas har kämpat sig igenom livet som fåraherde tillsammans med sin syster. Men allt förändras när de svarta krigarna dyker upp. De dödar hans hund och jagar iväg systern, nu måste han klara sig på egen hand. Men vilka är egentligen de svarta ryttarna? Var kommer de ifrån? Varför jagar de utstötta? I sin flykt från dem träffar Hylas en man på sin dödsbädd. Mannen svamlar om havet, som Hylas aldrig sett med egna ögon. Med sina sista krafter lyckas mannen ge Hylas en bronskniv, han har ingen aning om vad den ska komma att betyda.
     Samtidigt befinner sig en flicka vid namn Pira på ett skepp som ska föra henne över havet till sin blivande make. Hennes mor har bestämt att hon ska giftas bort till någon pojke med stora ägor som dessutom har en allians med de svarta krigarna. Hela sitt liv har Pira hållits inlåst på moderns slott och nu ska hon till ännu ett för att slösa bort sitt liv, så får det inte bli. I skydd av mörkret rymmer hon på jakt efter frihet. 
     Båda är på flykt från de svarta krigarna men det var också där likheterna tar slut.

FUNDERING
På sin resa blir Pira och Hylas vän med en delfin, levande begravda, nästan uppätna av hajar, offrade åt magiska väsen och utsatta för en rad andra dramatiska händelser. Grundstoryn är riktigt bra men att de är fast på en öde ö större delen av boken och att det händer lite slumpmässiga saker förstör en hel del. Det är en sådan där bok där huvudpersonerna råkar ut för massa saker bara för att det ska hända något, det finns inte riktigt någon röd tråd genom det hela.
     Jag köpte den på någon sorts loppis eller liknande där urvalet inte var särskilt stort. Framsidan är inte särskilt tilltalande heller så jag köpte den mest bara för att ha den i nödfall. Likväl har den stått oläst i bokhyllan i nästan ett år. Men för dig som är lite yngre passar nog den här boken bra. Lätt att hänga med i, inte så utdraget och en hel del spänning!
 
 
 
Michelle Paver, bronsdolken, den Utstötte,

Kommentera

Publiceras ej
LÄSER JUST NU City of Heavenly Fire - Cassandra Clare