Watermelon W E ♡ B O O K S - En kärlekshistoria flera mil över det vanliga Watermelon
 
TITEL: Beautiful Creatures Bok 1, Mörka drömmar, livsfarlig kärlek
FÖRFATTARE: Kami Garcia & Margaret Stohl
SERIE: Beautiful Creatures #1

SUMMERING
Antingen måste du stanna eller så är du för dum för att dra. För om du en gång har lyckats slita dig loss kommer du aldrig tillbaka. Gatlin. En liten stad som inte bjuder på några överraskningar. Här var allting redan bestämt för flera generationer sedan. Traditionerna, det sociala, synen på individen och indivien. Allt är likadant och det ska fortsätta så i all evighet, så verkar det i alla fall för Ethan. Men man kan ha så fel, så fel.
     En dag börjar rykten spridas om en viss flicka vid namn Lena Duchannes, elller var det kanske Lena Ravenwood? De säger att hon har flyttat in hos Macon Ravenwod, en gammal enstöring som inte har gått ut ur huset på flera år. Faktum är att det är mycket få som ens vet hur han ser ut eller om han ens existerar. Ravenwoods hus är lite av ett spökhus i staden, man vill inte komma nära det. 
     Flickan Lena, som det först bara ryktades om, börjar på Stonewall Jackson High. Gissa om skvallret går igång. Inte ett enda samtal i hela Gatlin avslutades utan att Lena Duchannes nämndes. Olyckligtvis gillar man inte det nya och fräscha. Allting ska vara likadant som det varit sedan staden grundades. Därför var det mestadels elaka saker man sa om flickan Duchannes. Hon får inte ens en chans att påverka vem hon är. I Gatlin är hon enstöringen Ravenwoods dotter.
     Ethan har inte undgått pratet om Lena, det är näst intill omöjligt. Men ännu har han inte sett henne passera förbi i korridoren i skolan. Förrän nu. En brun hårtest och ett par gröna ögon slinker in i en likbil på skolans parkering. Det är bara en snabb skymt, men det räcker för att fastställa att det är flickan. Flickan som han har drömt om.
     Gatlin som varit så tråkigt innan Lena kom, visar sig vara något helt annat. Frågan är inte längre vem Lena Duchannes är utan hur Ethan skulle klara sig utan henne.

FUNDERING
Det spelar ingen roll att den liknar Twilight, stundvis är lite svår att hänga med i och att historien ibland utvecklar sig på ett lite överdrivet sätt. För den här boken är helt fantastisk. Ethan och Lenans kärlekshistoria är något som ligger fler mil över det vanliga. Jag rekommenderar den starkt.
 

Kommentera

Publiceras ej
LÄSER JUST NU City of Heavenly Fire - Cassandra Clare