Watermelon W E ♡ B O O K S - Askungen 2.0 Watermelon
Bara omslaget får mig att tycka om den här boken!
TITEL: Cinder
FÖRFATTARE: Marissa Meyer
SERIE: The Lunar Chronicles #1

SUMMERING
Jorden har kommit långt i sin utveckling. Bilar har bytts ut mot svävare, fred råder på jorden, förstörda människokroppar kan räddas med hjälp av cyborgdelar och människor har nätlänkar inkopplade direkt i hjärnan. Men det är inte bara en utveckling till det bättre. Freden hotas av ett folk som lever på månen och styrs av en barbarisk drottning som kan kontrollera människors tankar, samtidigt hotar en obotlig pest att ta kål på allt levande.
     Cinder har varit cyborg så länge hon kan minnas. Hon har också varit föräldralös och tvingats att bo hos en styvmoder som skyller hennes mans död på Cinder. Varje dag har hon blivit särbehandlad och skild från sina två styvsystrar. Varje dag har hon tvingats jobba som mekaniker för att tillfredsställa styvmodern. Allt visar på att Cinders liv ska fortsätta så i all evighet, tills prinsen en dag kliver in i hennes verkstad. Med sig har han en trasig android som han är mycket angelägen om ska lagas. Självklart har Cinder sett honom på skärmarna, men de gör honom inte rättvisa, i verkligheten är han ännu vackrare. Med stor möda försöker Cinder dölja att hon är en cyborg. Sådana som hon är äckliga, konstiga och inte lika mycket värda som vanliga människor. 
     Senare samma dag insjuknar en av hennes styvsystrar i pesten, den systern som hon älskar, fel syster. Än en gång får hon skulden för något som inte är hennes fel, eller är det? Det var hon som tagit med systern till soptippen för att leta reservdelar och det var där och då som systern blev sjuk. Skuldkänslorna skaver i henne och trycker undan det faktum att hon inte är sjuk. Cinder hade befunnit sig på exakt samma ställe som systern och till och med kramat om henne. Ändå visar testerna att hon inte är sjuk. Efter det börjar allt gå fel.
FUNDERING
Den här framtidsversionen av Askungen går inte att lägga ifrån sig. Cinder är en spännande karaktär med ett mystiskt förflutet och en osäker framtid, prinsen är en riktig charmör som gör allt för kärleken och styvmodern är en riktig styvmoder, det vill säga hemskt elak. Jag älskar de små utdragen ur originalet av Askungen som finns att läsa där varje ny del av boken tar vid. Det roligaste är nästan hur författaren har vävt in de viktigaste Askungen-händelserna och bara ändrat några få detaljer. Och sedan är det alltid kul med namn, Cinder som i Cinderella. Askungen 2.0 var ingen besvikelse, tvärtom, nytt är bättre.
Cinder, Marissa Meyer, The Lunar Chronicles,

1 kommentarer

Anonym

17 Feb 2016 21:54

Vilka fina texter du skriver!

Svar: Tack så mycket!
Bokslukare

Kommentera

Publiceras ej
LÄSER JUST NU City of Heavenly Fire - Cassandra Clare